PROGRAM DLA FIRM
- praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuchu
- projekcja filmu o plantacji kakaowca i produkcji czekolady
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
- degustacja fermentowanych ziaren kakaowca
- temperowanie czekolady w kilkuosobowych zespołach
- własnoręcznie dekorowanie tabliczki białej, gorzkiej i mlecznej za pomocą rękawa cukierniczego
- zdobienie produktów przygotowanymi dodatkami:
kokos, ziarna kawy, cynamon, chilli, orzechy ziemne, rodzynki, słonecznik, mak - przygotowanie 6 pralinek czekoladowo-owocowych (mango, jagoda, truskawka) i 8 czekoladowo-orzechowych
- zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe
Koszt: 85 zł / os.
Warsztaty organizujemy od 15 osób w grupie. Możliwa rezerwacja w ramach wieczoru panieńskiego – dojazd w cenie w okolicach Rabki.