PROGRAM KRAKOWSKI
- praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
- projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady połączone ze słodkim quizem wiedzy
- degustacja czekolady podczas konkursu
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
- temperowanie czekolady w kilkuosobowych zespołach
- samodzielne dekorowanie rękawem cukierniczym tabliczki (czekolada mleczna) o wadze 90 gramów dodatkami (bakalie) oraz czekoladą białą lub gorzką.
- przygotowanie 3 pralinek serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym
- własnoręczne zdobienie pralin czekoladą z rękawa cukierniczego
- produkcja 8 pralinek orzechowo-czekoladowych
- dekorowanie figurki smoka (30 gramów) wybraną czekoladą z rękawa cukierniczego
- zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
- rozdanie słodkich upominków – dodatkowa tabliczka czekolady dla Każdego Uczestnika
Koszt: 55 zł / os.
Czas trwania zajęć w zależności od liczebności grupy 60 – 75 minut.