PROGRAM PLUS
to nasza propozycja dla uczniów szkół średnich i podstawowych:
- praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuchu
- projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady połączone ze słodkim quizem wiedzy
- degustacja czekolady podczas konkursu
- prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakaowych
- temperowanie czekolady w kilkuosobowych zespołach
- przygotowanie 15 czekoladowych muszelek z wybranych rodzajów czekolady
- przygotowanie 3 pralinek czekoladowo-owocowych (mango, jagoda, truskawka)
- produkcja 8 pralinek czekoladowo-orzechowych
- własnoręczne zdobienie pralinek czekoladą z rękawa cukierniczego
- zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt:
45 zł / os.
(bez czekoladowych draży)
50 zł / os.
(dodatkowy woreczek słodyczy)*
Czas trwania zajęć 60 – 75 minut, zależny od liczebności grupy i wieku Uczestników.
*Możliwość grupowego dokupienia czekoladowych draży o wadze 100 gramów – mix czekolady mlecznej, gorzkiej i białej wliczona w koszt zajęć + 5zł/osoba.