PROGRAM PODSTAWOWY

to nasza oferta dla najmłodszych uczestników:

  • praca w strojach cukierniczych – czapce i fartuszku
  • projekcja filmu edukacyjnego o plantacji kakaowca i produkcji czekolady, połączona z quizem wiedzy
  • degustacja czekolady podczas konkursu
  • prezentacja autentycznego owocu kakaowca z Ekwadoru oraz ziaren kakao
  • samodzielne dekorowanie mlecznej tabliczki czekolady o wadze 90 gramów (rękaw cukierniczy z czekoladą białą, gorzką, bakalie)
  • przygotowanie 3 pralinek – serduszek o smaku mango, jagodowym, truskawkowym
  • produkcja 8 pralin o smaku orzechowo-czekoladowym
  • własnoręczne zdobienie pralin czekoladą
  • zapakowanie słodyczy w przygotowane opakowania foliowe i papierowe torebki
Koszt: 45 zł / os.

Czas trwania zajęć w zależności od liczebności grupy 45 – 60 minut.